Geoportal de Reus

Ajuntament de Reus

El Geoportal de la ciutat de Reus és l’espai destinat a l’accés de tota la geoinformació i recursos geospacials disponibles vinculats al municipi. El Geoportal permet l’accés a les dades d’una manera àgil i eficaç així com la seva descàrrega, consulta, interoperabilitat, comparador d’històrics, enllaç a serveis externs, ...

Mitjançant els serveis web estàndards de l’OGC (Open Geospatial Consortium), l’Ajuntament de Reus posa a l’abast tota la seva informació territorial respectant tots els principis de la Directiva europea INSPIRE.
Geoportal

Navega per la ciutat de Reus, explora i descobreix tots els serveis disponibles.

Accedir al geoportal

Comparador històrics

Comparador d'ortoimatges històriques de la ciutat de Reus mitjançant varis mètodes.

Accedir al comparador

Mapes electorals

Consulta el resultat electoral de tots els comicis de Reus des de l'any 1986.

Accedir al visor
Ressenya històrica de la cartografia de l'Ajuntament de Reus


L'Ajuntament de Reus és un dels agents productors de cartografia reconeguts de Catalunya. Des de l’any 1984 manté, actualitza i distribueix les bases cartogràfiques 1:500 i 1:1000 corresponents al terme municipal de Reus.

Des de les primeres versions publicades l’any 1984, l'Ajuntament de Reus ha realitzat un manteniment continu de totes les seves bases geospacials mitjançant vols fotogramètrics periòdics i topografia clàssica. Aquests, utilitzats per documentar i millorar tots els canvis detectats al territori any rere any, també han servit per generar l’ortoimatge, imatge mètrica continua i georeferenciada del territori.

Actualment i des de l’any 2013, la geoinformació elaborada per l’Ajuntament de Reus té caràcter de cartografia oficial al territori de Catalunya: